Het Familiemuseum

Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis

Welkom bij Het Familiemuseum

In het Familiemuseum laten wij u op velerlei manieren kennis maken met de geschiedenis van de mens in zijn familieverband. Vanaf de eerste mens tot het heden met speciale aandacht voor DNA, de in Eijsden geboren wetenschapper Eugène Dubois, Heraldiek, Karel de Grote, Iconografie en Genealogie.  Zie openingstijden en prijzen.

Adres: Breusterstraat 27

6245EH, Eijsden

Telefoon: 043 7370202

WISSELEXPOSITIES

De vroedvrouw en geboortegebruiken
De expositie geeft een overzicht van het werk van de vroedvrouw in het verre verleden, via de middeleeuwen en heden. Daarnaast is er een overzicht van het gereedschap van vroedvrouwen en biedt het zicht op hoe men in de loop van de tijd omging met gecompliceerde geboorten en risico’s.
Speciale aandacht is er voor het onderwijs aan verloskundigen in het verleden en tegenwoordig. De Academie voor Verloskunde Maastricht van Zuyd Hogeschool heeft een aantal objecten ter beschikking gesteld. Verder is er aandacht voor diverse geboortegebruiken en rituelen rondom geboorte en doop.